Hladna voda na Adi nije bila prepreka da se na startu 19. Beogradskog triatlona, koji je održan u subotu, pojavi više od stotinu triatlonaca i triatlonki. Ni temperatura vazduha nije obećavala, ali održavanje triatlona nije dovedeno u pitanje.

Na programu su bile dve trke.

Mlade nade triatlona su ovoga puta učestvovale na mnogo ozbiljnijoj distanci od 400m plivanja, 10km vožnje biciklom i 2,5km trčanja.

Triatlon klub Sprint je u ovoj trci imao tri predstavnika. Lazar Dedić je zadržao prednost koju je stekao na plivanju i biciklu, te kao prvoplasirani utrčao u cilj. Stefan Marić je zauzeo treće mesto iza  Matović Luke iz Pančeva, dok je treći član Sprinta Miloš Kosanović zauzeo 9. mesto.

Elitna trka na sprint distanci je, zbog bezbednosti velikog broja takmičara, bila razdvojena na dva starta i imala je međunarodni karakter. Za to su se pobrinuli triatlonci iz Hrvatske i Crne Gore. Prvo mesto u apsolutnoj konkurenciji zauzeo je Vladimir Stojsavljević iz TK Tamiš koji je u cilj utrčao ispred klupskog kolege Nemanje Koraća i Bojana Karanovića iz novosadskog Dynamica. Jedini predstavnik somborskog kluba bio je Željko Ivković koji je, pored tehničkih problema na biciklu, trku završio sa dosta dobrim vremenom od 1:08:16.

U ženskoj konkurenciji je bilo mnogo obrta u toku same trke. Nakon velikog zaostatka na plivanju Ksenija Bubnjević iz Tamiša je dobrom vožnjom i još boljim trčanjem uspela da prestigne glavnu konkurentkinju Nevenku Ćuk iz TK Split i domogne se najvišeg mesta na postolju. Treće mesto je zauzela Aleksandra Jovanović iz TK 4ME.

Sezona se polako zahuktava, tako da već sledeće nedelje triatlonce očekuje tradicionalano dobra trka na Malom Staparu…

REZULTATI:

- Muškarci

- Žene

- mala trka