Na prvenstvu države u sprint triatlonu koje je održano 08.06.2014. u Beogradu, na Adi Ciganliji, učestvovao je rekordan broj triatlonaca. Preko 130 njih, u svim kategorijama, našlo se na startu po izuzetno toplom danu. Triatlon klub Sprint uzeo je učešće sa četiri člana.

 

U 13h označen je prvi start za mlade nade i nade. Naša najmlađa takmičarka Nataša Kosanović je nakon uspešne borbe sa drezgom na plivanju :o), uspešno završila preostale dve discipline i završila trku na drugom mestu. Miloš Kosanović i Lazar Dedić startovali su u kategoriji nada na 400m plivanja, 10km bicikla i 2,5km trčanja. Nakon duže pauze prouzrokovane povredama Lazar se vratio na najbolji mogući način. Od samog starta je nametnuo je jak tempo i kao prvi prošao kroz cilj.

U trci na sprint distanci nastupili su svi naši najbolji triatlonci, tako da se trka s pravom mogla nazvati elitna. Dominirali su takmičari iz Triogy Racing-a. Vida Medić i Ognjen Stojanović poneli su titulu prvaka države u sprint triatlonu u ženskoj i muškoj konkurenciji. Predstavnik somborskog kluba Željko Ivković, ušao je u cilj sa nešto lošijim rezultatom od očekivanog.

Borba za bodove u STU Kupu se nastavlja već naredne nedelje trkom u Pančevu gde će svi članovi pokušati da nadmaše rezultate postignute u Beogradu.

U odeljku Rezultati+ na našem sajtu, možete pogledati rezultate sa trke na Adi, kao i STU poredak nakon ukupno dve održane trke.

Slike (Google+)