01. jul je dan koji triatloncima sigurno neće ostati u lepom sećanju. Temperatura od 38 stepeni bila je stalni pratilac takmičarima tokom cele trke na 17. Novosadskom Štrand triatlonu. I pored svega na startu se pojavio veliki broj triatlonaca.

Tačno u podne startovali su najmlađi takmičari, a među njima i trojica Sprintera koji su u svakom smislu te reči, opravdali očekivanja. Lazar Dedić je odličnom vožnjom uspeo da stekne prednost nad ostalim takmičarima i osvoji zlatnu medalju, ispred Jovanova i Medana iz TK Tamiša. Malo je falilo da se i Stefan Marić domogne postolja. On je trku završio kao peti, dok je Miloš Kosanović zauzeo jedanaesto mesto.

U 12.30h startovala je elitna trka u sprint triatlonu, a boje somborskog kluba branili su Matarić, Sentđerđi i Ivković. Najzapaženiju ulogu imala je Renata Sentđerđi koja je u svom prvom triatlonu dotrčala do trećeg mesta u apsolutnoj kategoriji. U apsolutnoj konkurenciji pobedio je Ognjen Stojanović ispred Petra Ivačkovića i Strahinje Trakića, dok je kod devojaka trijumfovala Ksenija Bubnjević ispred Zorane Pavlov iz TK Sivac i Renate Sentđerđi.

Rezultati